Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PDM va fi un jucător activ pe scena politică: Ce vrea să facă Dumitru Diacov - Video

Abonare
„Partidul Democrat a fost întotdeauna un factor de echilibru în Republica Moldova”, iar „această ultimă perioadă, marcată de diverse evenimente, nu întotdeauna cele mai fericite, va pleca în istorie”, a apreciat deputatul Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM.

Într-o declarație pentru Sputnik, Dumitru Diacov a declarat că „Partidul Democrat trebuie să revină la rădăcini, trebuie să revină la documentele de bază”.

„Eu și colegii mei vom face tot posibilul ca Partidul Democrat să fie un partid activ pe scena politică și să contribuim la păstrarea acestui echilibru despre care vorbesc. Sper că vom găsi o soluție potrivită pentru rezolvarea problemelor, inclusiv de cadre, vom atrage în partid și persoane tinere și persoane noi și ne vom pregăti de următoarele campanii politice”, a declarat Dumitru Diacov. 

Partidul Democrat din Moldova urma să convoace congres extraordinar al formaţiunii pe data de 27 iulie, pentru a alege noua conducere a partidului, însă evenimentul a fost amânat pentru 7 septembrie.

În urma consultărilor cu structurile teritoriale, conducerea PDM a ajuns la concluzia că formaţiunea are nevoie „de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuţios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp”.

PDM și-a anunțat trecerea în Opoziție pe 14 iunie, după o criză politică de aproape o săptămână. Pe 24 iunie Vladimir Plahotniuc și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PDM, iar pe 29 iunie, și-au prezentat demisia vicepreședinții PDM.

Fluxul de știri
0