Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Femeie accidentată în România, adusă la Chișinău cu elicopterul SMURD – Video, Foto

Abonare
O femeie din Republica Moldova care s-a ales cu multiple traumatisme în urma unui accident grav cu motocicleta în România a fost transportată cu elicopterul SMURD de la Iași la Chișinău.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Un echipaj aero-medical SMURD Iași a adus-o sâmbătă la Chișinău pe femeia de 44 de ani care a suferit diverse traumatisme în urma unui accident rutier produs recent în România.

Elicopterul a aterizat pe Stadionul „Dinamo”.

Accident, România - foto de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Spitalul din Iași a refuzat internarea soției motociclistului moldovean mort în România

Pe parcursul zborului, femeia a fost monitorizată de echipajul de medici și paramedici SMURD Iași, starea acesteia fiind stabilă.

Pacienta a fost preluată de echipa de medici și transportată la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Aceasta este a 10-a operațiune aero-medicală SMURD România realizată pentru cetățeni ai Republicii Moldova de la începutul anului 2019, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Menționăm că duminică, 8 septembrie, la Cahul va avea loc evenimentul de lansarea a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare SMURD SUD.

Fluxul de știri
0