Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Spitalul din Iași a refuzat internarea soției motociclistului moldovean mort în România

© radioconstanta.roAccident, România - foto de arhivă
Accident, România - foto de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Soției motociclistului moldovean care a decedat ieri în urma unui accident în România i-a fost refuzată internarea la spitalul de urgență din Iași, fiind trimisă cu ambulanța la Vaslui și apoi rechemată la Iași.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași au refuzat să o interneze pe femeia din Republica Moldova, rănită ieri într-un accident grav produs în județul Vaslui. Aceasta a fost retrimisă cu ambulanța la Vaslui, după care rechemată la spitalul din Iași, scrie hotnews.ro. Motivul invocat a fost că la spitalul din Iași nu erau locuri libere.

Managerul Spitalului Județean din Vaslui, Ana Rinder, a declarat că soția motociclistului decedat ieri a primit îngrijiri la Unitatea de Primiri Urgențe, după care a fost trimisă cu ambulanța la Iași, pentru că avea nevoie de intervenția chirurgului plastician, specialist care nu există la instituția medicală din Vaslui.

Accident cu implicarea unui motociclist - Sputnik Moldova
Societate
Un motociclist moldovean a murit în România: Mergea în vacanță cu prietenii și soția - Foto

La spitalul din Iași, femeia a fost văzută de un medic, a primit recomandare pentru intervenţie chirurgicală plastică şi a fost retrimisă la Vaslui, pe motiv că nu sunt locuri în instituția medicală, a mai spus managerul spitalului din Vaslui.

„Între timp, familia femeii a venit să se intereseze de soarta ei, dar nu a găsit pacienta la noi. Au căutat la Iaşi, unde nu au găsit-o, de asemenea, deoarece nu fusese primită. S-a sunat la Ambasadă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, s-au purtat mai multe discuţii, iar între timp pacienta a revenit la Vaslui, de unde a plecat din nou la spitalul din Iaşi. A fost o situaţie foarte neplăcută şi vreau să spun că nu este pentru prima dată când păţim aşa ceva”, a precizat Ana Rinder.

Amintim că un motociclist din Republica Moldova a murit ieri dimineață pe o șosea din România. Tragedia s-a produs în apropiere de localitatea Curteni, comuna Oltenești, județul Vaslui.

Fluxul de știri
0