Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Haine ce simplifică viața bărbaților: Așa vei ști ce îmbraci în orice situație – Video

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaМужчина разговаривает по телефону на улице
Мужчина разговаривает по телефону на улице - Sputnik Moldova
Abonare
Garderoba de bază a bărbaților de orice vârstă trebuie să conțină neapărat 16 articole vestimentare ce permit combinații potrivite pentru toate ocaziile – de la plimbarea prin oraș până la un eveniment festiv.

Chișinău, 1 sept – Sputnik, Eleonora Lisnic. Pentru garderoba de bază, consultantul de stil Anna Yakimenko le recomandă bărbaților 16 articole în culori sobre, calme, elegante, ce pot fi asortate reușit.

Potrivit Annei, bărbații ar trebui să aibă neapărat: palton, geacă sau jachetă „bomber”, cămașă albă, cămașă albastru-deschis, costum, tricou alb, sacou, blugi, pantaloni „chinos”, pulover, cardigan, teniși albi, pantofi clasici negri, pantofi clasici maro, ghete Celsea, ciorapi negri lungi.

Și un accesoriu util: ochelari de soare cu ramă neagră, model clasic, pentru că aceștia nu se vor demoda niciodată.

Anna Yakimenko este consultant de stil și stilist, originară din Federația Rusă, dar stabilită cu traiul la Milano (Italia) după căsătorie. Este un vlogger foarte popular pe YouTube.

Iată cum argumentează Anna necesitatea celor 16 articole vestimentare și ce recomandări are pentru culoarea, modelul și asortarea acestora:

1. Paltonul. Lungimea recomandată este până la genunchi sau puțin deasupra genunchilor, cu un rând sau două rânduri de nasturi, croială clasică, laconică, în „stil de bancher”. Cea mai potrivită culoare pentru primul palton este albastru-închis.

Pe stradă - foto simbol - Sputnik Moldova
Societate
De unde cumpără moldovenii haine și încălțăminte: Un sondaj le dezvăluie preferințele

2. Geaca (jacheta) bomber. Este un obiect vestimentar modern și versatil. Culori recomandate: albastru-închis, kaki, gri, bej. Poate fi purtată peste tricou, vestă, pulover, cămașă.

3. Cămașa albă. Un element obligatoriu în garderoba unui bărbat, pentru că este universală. Poate fi purtată cu costum, sub vestă, cu blugi, cu pantaloni chinos, într-un cadrul oficial, zi de zi, dar și în afara orașului. Cămășile albe pot fi asortate cu orice.

4. Cămașa albastru-deschis. Potrivită cu costum, pentru stilul de birou sau de afaceri, dar și cu blugi sau pantaloni chinos. Se combină reușit cu culorile albastru-închis, bej și gri.

5. Costumul. Croiala trebuie să fie modernă: sacou laconic, elegant, cu un rând de nasturi, pantaloni nu prea largi, apropiați de stilul slim, ușor îngustați în partea de jos. Nasturele de jos al sacoului nu trebuie încheiat niciodată. Culoarea recomandată pentru primul costum este albastru-închis. Costumul poate fi purtat cu cămașă și pantofi clasici cu șireturi, dar și cu tricou și încălțăminte sport albă – conform evenimentului.

6. Tricoul alb. Recomandată este stofa calitativă și densă din bumbac. După tricoul alb, garderoba mai poate fi completată cu tricouri gri și albastru-închis.

Examen - Sputnik Moldova
Societate
Haine și încălțăminte pentru școală: Cât vor cheltui părinții din Chișinău - sondaj

7. Sacoul. Un sacou mai neformal, comod, bun de purtat și peste cămăși, și peste tricouri, cu blugi și pantaloni chinos. Culoarea recomandată pentru primul sacou este albastru-închis.

8. Blugii. Nu trebuie să fie prea largi, iar culoarea recomandată este albastru-inchis, clasică. O a doua pereche de blugi poate fi gri-închis.

9. Chinos. Pantalonii din bumbac dens se numesc ”chinos” deoarece stofa era produsă inițial doar în China. Nu trebuie purtați într-un cadru oficial. Culori recomandate: bej, gri, albastru.

10. Puloverul. Modelul recomandat este cel cu tăietură rotundă la gât. Culoarea ușor de asortat: albastru-închis. Poate fi îmbrăcat și peste cămașă.

11. Cardiganul. Această vestă cu un rând de nasturi poate fi purtată peste tricouri și cămăși. Culori recomandate: albastru-închis, gri-închis.

Tatiana Stradnic - Sputnik Moldova
Societate
Plini de datorii: Greșeala moldovenilor care au mers fără poliță medicală peste hotare

12. Tenișii albi. Un element foarte util în garderobă. Încălțămintea sport albă din piele, în stil minimalist, poate fi purtată și cu blugi, și cu chinos, și cu costum.

13. Pantofii clasici negri. Pantofi cu șireturi, stil „Oxford”, pentru a fi purtați cu costum, în cadru mai sobru, oficial.

14. Pantofii clasici maro. Recomandați în stilul „Derby”. Pantofii Derby/Bluchers sunt considerați mai puțin eleganți decât pantofii Oxford (diferă felul în care sunt cusute părțile laterale) și pot fi purtați cu blugi și chinos. Pantofii cafenii se asortează reușit cu articole albastru-închis, bej, gri.

15. Ghetele Chelsea. O variantă frumoasă este cea din piele întoarsă, de culoare bej-deschis, dar și ghetele cafeniu-închis pot fi ușor asortate.

16. Ciorapii negri lungi. Trebuie să depășească pulpa piciorului. Sunt necesare câteva perechi, de bună calitate. Pentru bărbații care poartă ”șosete invizibile”, care nu se văd din pantofi, recomandarea este să opteze pentru șosete albe sau bej-deschis.

Fluxul de știri
0