Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment NASA: Un asteroid cât Turnul Eiffel, în apropiere de Pământ

© Photo : JAXAAsteroid - Imagine Simbol
Asteroid - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un asteroid masiv, mai mare decât Turnul Eiffel, trece în viteză pe lângă Pământ vineri, avertizează NASA. Roca spațială potențial periculoasă este atât de mare încât ar forma un crater de trei mile și ar produce distrugeri în masă dacă ar lovi planeta noastră.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Asteroidul denumit GT3 2019 este aproape la fel de mare cât un zgârie-nori, cu un diametru de 1.247 de metri, și va trece în viteză mare pe lângă Pământ, la 30.500 de mile (aprox. 50.000 km) pe oră, potrivit RT.

Asteroid  - Sputnik Moldova
Imagini uluitoare: Crater uriaş, produs de căderea unui asteroid pe Pământ - Foto

Dacă s-ar îndrepta direct către planeta noastră, ar fi prea mare pentru a se dezmembra în atmosferă și s-ar prăbuși pe pământ, provocând probabil daune masive.

Asteroidul se va încadra în 0,04996 unități astronomice, urmând să ajungă la în jur de 4,6 milioane de mile distanţă de Pământ, ceea ce îl plasează în categoria „potențial periculoas” (PHA, „potentially hazardous asteroid”), utilizată de astronomi pentru a caracteriza unele obiecte din apropierea Pământului care s-ar putea apropia „ameninţător” de planeta noastră, după cum explică Centrul NASA pentru studierea Obiectelor Apropiate de Pământ (CNEOS).

„Vizita” asteroidului GT3 2019 vine la doar câteva săptămâni după o altă „întâlnire” cu un asteroid „city-killer”, denumit 2019 OK, pe care oamenii de știință l-au detectat doar cu câteva ore înainte ca acesta să treacă pe lângă Pământ.

Fluxul de știri
0