Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rușinos: În Republica Moldova chiar și angajații Serviciului Vamal fac asta

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Un angajat al Serviciului Vamal a fost reţinut de ofițerii Centrului Național Anticorupție.

CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. Un angajat al Serviciului Vamal a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă.

Acesta este suspectat că ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 1200 de euro pentru a vămui un autoturism, importat în ţară din Germania.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune CNA în sudul țării: Vameș, prins în flagrant - detalii

Potrivit oamenilor legii, denunţătorul ar fi introdus în ţară un automobil de model „Ford Transit" fără a-l vămui. Pentru că nu avea toate actele în regulă, acesta ar fi apelat la angajatul vamal care i-ar fi cerut 1200 de euro pentru servicii. Transmiterea banilor a avut loc într-un local de agrement din Capitală. Operaţiunea de reţinere a avut loc cu suportul Serviciului Vamal.

CNA a pornit o urmărire penală pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, vameşul riscă închisoare de la trei și până la șapte ani sau amendă în mărime de la 4000 până la 6000 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

De la începutul anului, cinci angajaţi vamali au fost cercetaţi pentru acte de corupţie şi conexe.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Fluxul de știri
0