Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicu Popescu pleacă la Kiev: Cu cine se va întâlni

Abonare
Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, merge luni la Kiev. Asta după ce anterior se anunțase că va avea o vizită oficială în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va efectua luni o vizită oficială în Ucraina la invitația omologului său  Vadym Prystaiko. Subiectele prioritare țin de agenda bilaterală, cooperarea în plan regional și internațional, integrarea europeană, dar și alte teme de interes comun.

Într-o postare pe pagina sa de Facbook, Nicu Popescu scrie că este în contact permanent cu colegii săi din țara vecină.

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov va avea o întrevedere cu Popescu: Ce vor discuta cei doi miniștri de Externe

„Relația noastră cu Ucraina, vecinul și partenerul nostru strategic merită o atenție specială, din acest considerent sunt în contact permanent cu colegii ucraineni”, scrie ministrul de Externe. Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa din cadrul MAEIE anunță că în cadrul acestei vizite sunt planificate discuții cu mai mulți oficiali din cadrul Cabinetului de Miniștri și Radei Supreme a Ucrainei.

Amintim, reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova a comunicat recent că ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, se va întâlni pe 11 septembrie cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu. 

Fluxul de știri
0