Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă devine un „jucător global” în producția de gaz natural lichefiat

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaRusia, gaze - Imagine simbol
Rusia, gaze - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul rus al Energiei a prezis o creștere majoră în producția de gaz natural lichefiat (GNL) până la 140 de milioane de tone pe an, producția curentă fiind de 30 de milioane de tone anual.

CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. ”Dacă dezvoltăm potențialul disponibil, putem progresa de la volumul curent de circa 30 de milioane de tone de GNL la nivelul de 120-140 milioane de tone (pe an)”, a declarat ministrul rus al Energiei Alexander Novak la Forumul Economic al Estului, potrivit Russia Today

Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova
Forumul Economic Moldo-Rus: Vor participa delegații din 13 țări ale lumii

El a men'ionat că această creștere i-ar permite Rusiei să ”cucerească... până la 15-20 la sută din piața globală”.

”De vreme ce acest segment se va bucura de o dezvoltare impresionant[, Rusia are oportunități mari de a-și securiza cota de piață, de a-și monetiza rezervele și de a crea condiții pentru dezvoltarea tehnologiilor interne de producție de gaz, lichefiere și comercializare, prin utilizarea rutei Mării Nordului și a celorlalte direcții”, a explicat Novak.

El a mai spus că ministerul Energiei vede dezvoltarea producției de GNL ca un domeniu din ce în ce mai promițător în sectorul intern de energie și combustibili ”din punctul de vedere al investițiilor în creștere”.

”Vorbind în termeni generali, credem că va fi posibil să creștem suma investițiilor cu aproape 40 de procente și să o aducem la aproape 105,7 miliarde de dolari până în 2024, aplicând măsuri de încurajare. Mă refer la sectorul combustibililor și energetic și la segmente precum petrol, gaz și producția de electricitate”, a declarat Novak.

Potrivit ministrului, investițiile de anul trecut în sectorul combustibililor și energiei au crescut la aproape 75,5 miliarde de dolari, incluzând 63,4 miliarde de dolari în segmentul de petrol și gaz și 12 miliarde de dolari în sectorul de energie electrică.

În acest moment, Gazprom și Novatek sunt singurii producători de GNL din Rusia. Lor li se va alătura curând Rosneft și Exxon Mobil, care au anunțat astăzi că planific[ să construiască o fabrică de GNL în Estul îndepărtat al Rusiei.

”Anul acesta, acționarii au decis să construiască propria lor fabrică, de 6,2 milioane de tone GNL, în De-Castri (Regiunea rusească Habarovsk). Dată fiind apropierea geografică a celor două țări, producția ei va fi solicitată în Japonia”, a spus Directorul General al Rosneft Igor Sechin la masa rotundă desfășurată cu reprezentanții Japoniei în cadrul Forumului Economic Estic.

Fluxul de știri
0