Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Economic Moldo-Rus: Vor participa delegații din 13 țări ale lumii

© Sputnik / Александр ВильфФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la forum vor discuta, în cadrul a zeci de sesiuni de lucru, chestiuni ce țin de colaborare dintre Republica Moldova și regiunile Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Peste o mie de delegați din 13 țări ale lumii vor participa la Forumul Economic Moldo-Rus, au anunțat organizatorii pentru Sputnik.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: În timp de o lună a avut loc resetarea completă a relațiilor moldo-ruse - Video

"Acțiunea va avea loc pe parcursul a trei zile, 19-21 septembrie, în Chișinău, Având genericul Parteneriat fără Hotare. Organizatorul forumului este Consiliul Economic Moldo-Rus. La eveniment va participa președintele Republicii Moldova, Igor Dodon", anunță organizatorii într-un comunicat de presă.

Ei au mai precizat că participanții la forum vor discuta, în cadrul a zeci de sesiuni de lucru, chestiuni ce țin de colaborare dintre Republica Moldova și regiunile Federației Ruse. Vor fi vizate domeniile turismului, agriculturii, industriei vitivinicole, transferului de tehnologii, experienței internaționale și, mai ales, experiența căpătată de Rusia în domeniul protecției și dezvoltării afacerilor.

Elementul de bază al acțiunii va fi ședința Consiliului economic Moldo-Rus, care va avea tema "Colaborarea comercial-economică. Probleme și perspective", dar și sesiunea "Noile realități economice. noile perspective ale colaborării economice".

Participanții la Forum vom merge în excursii la renumitele crame moldovenești.  

Amintit că prima ediție a Forumului Economic Moldo-Rus s-a desfășurat cu succes la Chișinău, în septembrie 2018. La lucrările acestuia au participat peste 700 de reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări. Au fost semnate șapte acorduri de investiții străine directe în economia moldovenească în sumă totală de câteva zeci de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0