Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro și dolarul sar din nou pragul psihologic: Cursul valutar BNM pentru 6 septembrie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Euro și dolarul au atins din nou pragurile psihologice de 20 și, respectiv, de 18 lei la prețul de vânzare practicat de unitățile de schimb valutar din Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik, Eleonora Lisnic. Un dolar american echivalează astăzi cu 17,91 lei, un euro – cu 19,80 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,19 lei moldovenești, o rublă rusă – cu 27 de bani, la cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru vineri, 6 septembrie.

Din 4 până în 6 septembrie, cotația euro a urcat cu tocmai 36 de bani la cursul oficial, iar prețul dolarului a crescut cu 13 bani.

Деньги  - Sputnik Moldova
Euro spre 20 de lei și dolarul spre 18 lei: Ce se întâmplă și cine are avantaje – expert

Euro s-a scumpit cu 14 bani de joi până vineri, iar prețul dolarului a crescut cu 7 bani.

Încă de joi, 5 septembrie, la unele case de schimb valutar din Chișinău prețul de vânzare al dolarului depășise 18 lei (18 lei și 2 bani), în timp ce altele vindeau moneda americană la un preț menținut intenționat sub pragul psihologic: 17,99 lei.

Unitățile de schimb valutar ce aparțin băncilor importante vindeau euro cu 19,85 – 19.94 lei în ziua de 5 septembrie.

Fluxul de știri
0