Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro și dolarul sar din nou pragul psihologic: Cursul valutar BNM pentru 6 septembrie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Euro și dolarul au atins din nou pragurile psihologice de 20 și, respectiv, de 18 lei la prețul de vânzare practicat de unitățile de schimb valutar din Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik, Eleonora Lisnic. Un dolar american echivalează astăzi cu 17,91 lei, un euro – cu 19,80 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,19 lei moldovenești, o rublă rusă – cu 27 de bani, la cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru vineri, 6 septembrie.

Din 4 până în 6 septembrie, cotația euro a urcat cu tocmai 36 de bani la cursul oficial, iar prețul dolarului a crescut cu 13 bani.

Деньги  - Sputnik Moldova
Euro spre 20 de lei și dolarul spre 18 lei: Ce se întâmplă și cine are avantaje – expert

Euro s-a scumpit cu 14 bani de joi până vineri, iar prețul dolarului a crescut cu 7 bani.

Încă de joi, 5 septembrie, la unele case de schimb valutar din Chișinău prețul de vânzare al dolarului depășise 18 lei (18 lei și 2 bani), în timp ce altele vindeau moneda americană la un preț menținut intenționat sub pragul psihologic: 17,99 lei.

Unitățile de schimb valutar ce aparțin băncilor importante vindeau euro cu 19,85 – 19.94 lei în ziua de 5 septembrie.

Fluxul de știri
0