Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: În timp de o lună a avut loc resetarea completă a relațiilor moldo-ruse - Video

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful statului a oferit detalii cu privire la cel de-al doilea forum economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău în septembrie.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că în ultima lună a avut loc o resetare completă a relațiilor bilaterale moldo-ruse.

„Comisia Interguvernamentală pentru Cooperare Comercial-economică și-a reluat activitatea, iar businessul rus manifestă un interes sporit pentru Republica Moldova”, a declarat Dodon.

Astăzi, Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu participarea consilierilor prezidențiali Elena Gorelova și Ion Perju, în cadrul căreia au fost discutate acțiunile de organizare a Forumului Economic Moldo-Rus care va avea loc la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie 2019.

Programul va integra două paneluri principale de discuții tematice - cooperarea comunităților de afaceri din cele două țări și cooperarea dintre regiunile din Republica Moldova și Federația Rusă.

„În acest context, a fost remarcat faptul că zeci de regiuni din Rusia au semnat deja acorduri de colaborare cu administrațiile raionale și municipale din țara noastră. Consider că Forumul planificat va deveni o platformă excelentă pentru aproprierea în continuare a regiunilor și a cercurilor de afaceri din Moldova și Rusia”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Șeful statului a amintit că prima ediție a Forumului Economic Moldo-Rus s-a desfășurat cu succes la Chișinău, în septembrie 2018. La lucrările acestuia au participat peste 700 de reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări. Au fost semnate șapte acorduri de investiții străine directe în economia moldovenească în sumă totală de câteva zeci de milioane de dolari SUA.

Fluxul de știri
0