Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nouă demisie într-o instituție importantă a statului: Cine renunță la funcție

© Sputnik / Miroslav RotariКСТР
КСТР - Sputnik Moldova
Abonare
Un membru al Consiliului Audiovizualului a anunțat că-și depune mandatul și i-a recomandat președintelui autorității să procedeze la fel.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Membrul Consiliului Audiovizualului (CA) Dorina Curnic a declarat că-și va depune mandatul vineri, 6 septembrie, deoarece s-ar afla în „imposibilitatea de a-și continua activitatea în conformitate cu convingerile” sale.

Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Iată motivul pentru care membrii Consiliului Audiovizualului riscă să fie demiși

Ea a făcut anunțul la ședința din 5 septembrie a CA, instituție în care a activat timp de nouă ani, îndemnându-l pe președintele autorității, Dragoș Vicol, să plece și el din funcție.

Dorina Curnic a spus că „autoritatea a degradat până la un nivel sub orice critică, din cauza managementului defectuos”.

Ea a acuzat, între altele, nerespectarea de către CA a termenelor și procedurilor de examinare a sesizărilor, petițiilor și  cererilor de prelungire a licențelor de emisie.

La sfârșitul lunii iulie, premierul Maia Sandu i-a îndemnat pe membrii CA să-și prezinte demisia.

Fluxul de știri
0