Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată motivul pentru care membrii Consiliului Audiovizualului riscă să fie demiși

© Sputnik / Miroslav RotariAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Adrian Lebedinschi a declarat că Parlamentul va examina în timpul apropiat raportul de activitate al Consiliul Audiovizualului și va discuta propunerile comisiei parlamentare de profil de a-i demite atât pe membrii CA, cât și pe președintele „Teleradio-Moldova”, pe directorul postului public de televiziune și pe președintele Consiliului de supraveghere din cadrul acestei instituții.
Iată motivul pentru care membrii Consiliului Audiovizualului riscă să fie demiși.

Președintele Comisiei parlamentare de profil a mai spus că atât Consiliul Audiovizualului, cât și conducerea instituției publice au făcut partizanat politic, iar cei de la Teleradio-Moldova ar fi gestionat ineficient banii acordați și asta în pofida unui raport destul de critic al Curții de Conturi.

„Avizul Comisiei de profil a fost de a respinge raportul integral cu demisia in corpore a  membrilor Consiliului Audiovizualului. Raportul și avizul urmează să fie discutat în plenul Parlamentului. Vom încerca să căutăm o soluție așa încât viitoarea componență a CA să nu mai reprezinte interesele vreunui partid politic”, a declarat Adrian Lebedinschi.

”Consider că este de bunul simț ca membrii CA să-și prezinte demisia, poate pe etape câte trei, pentru a suplini treptat funcțiile vacante. Toți cei 9 membri a Consiliului Audiovizualului au fost implicați în adoptarea unor hotărâri lipsite de obiectivitate”, a subliniat deputatul.

Astăzi Membrii Comisiei parlamentare de profil au acceptat și propunerea privind demiterea conducerii Teleradio-Moldova, Olgăi Bordeianu, Ecaterinei Stratan și a lui Nicolae Spătaru. Inițiativa urmează să fie propusă spre dezbatere în Parlament.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0