Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mistere îngrozitoare - Locuri din România unde se petrec fenomene paranormale

© Flickr / Beat TschanzFantomă - Imagine Simbol
Fantomă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba despre mai multe locuri din Hunedoara despre care se spune că sunt martorele unor fenomene inexplicabile.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Amatorii de fenomene paranormale au în România un loc unde își pot satisface curiozitățile legate de acest lucru.

A member of the NGO Rio de Paz poses during an exhibit demonstration against violence against women, displaying some 420 panties and portraits of bloodstained women, in Paulista Avenue in Sao Paulo, Brazil on June 10, 2016. - Sputnik Moldova
Paranormal, în locuința unei rusoaice curge sânge pe pereți - VIDEO

Acesta se află în Hunedoara, unde există nu mai puțin de șapte zone în care se petrec fenomene inexplicabile.

Primul dintre acestea este Castelul Corvinilor, devenit, în ultimii ani, o destinație preferată a turiștilor pasionați de legende sumbre și paranormal.

A fost asociat cu Vlad Țepeș ”Dracula”, voievodul Țării Românești, despre care unele legende spun că a fost ținut prizonier într-o temniță a cetății. Poveștile despre spiritele malefice care bântuie castelul s-au perpetuat în ultimii ani și au făcut ca monumentul să fie inclus de mai multe publicații internaționale printre cele mai înfricoșătoare locuri de pe planetă, notează adevarul.ro

Un sat din Munții Metaliferi, înființat în zona uneia dintre cele mai mari exploatări aurifere și de metale rare din Europa ultimelor secole, înconjurat de o pădure stranie, este Săcărâmb. Localnicii o numesc ”pădurea de argint” și, în ultimii ani, a devenit tot mai căutată de pasionații de ezoterism și mistere.

Oamenii locului spun că pădurea și împrejurimile acesteia au fost chiar vizitate de OZN-uri, aici înregistrându-se, de-a lungul timpului, mai multe apariții misterioase. De asemenea, susţin oamenii locului, întreg Săcărâmbul, nu doar pădurea de argint, reprezintă un centru energetic foarte puternic. 

În anul 1991, localnicii din Retezat erau înfiorați de o poveste prezentată de presă. Potrivit ziariștilor de la ”Zori Noi”, în luna august a anului 1991, șapte persoane, turiști și salvamontiști, au văzut o formațiune asemănătoare unui OZN deasupra Retezatului. Dansul luminilor pe cer a durat cam 30 de minute, apoi totul s-a pierdut într-o ceață groasă.

Adevarul.ro susține că în 13 august 1991, un avion IL-18, cu nouă oameni la bord, s-a prăbuşit în apropiere vârfului Custura din Retezat, fără a lăsa supravieţuitori. Deși tragedia a fost cauzată de o eroare de pilotaj, au fost destui cei care au asociat-o cu relatarea senzaţională.

Lacul Cinciș se află și el pe lista locurilor unde se petrec fenomene inexplicabile. Localnicii spun că au văzut pe cer un cerc luminos de diametru relativ mare care s-a înălţat deasupra pădurii de pe malul opus, numit Tătăuş, şi a rămas mult timp nemişcat, aproximativ o oră, după care a dispărut.

Pentru pasionații de fenomene cerești, Sarmizegetusa Regia a fost, de-a lungul ultimilor ani, un loc favorit.

Fulger - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Video incredibil: Un bărbat a supraviețuit miraculos după ce a fost lovit de fulger

Aproape 400 de oameni s-au urcat în așezarea antică în timpul eclipsei din 1999. Unii credeau că din incinta sacră se vor deschide portaluri spre alte lumi.

Mănăstirea Prislop este considerat un loc încărcat de energie pozitivă, iar mormântul călugărului Arsenie Boca, unul al rugăciunilor care ajung mai repede la Cer.

Cetatea Colț, veche de peste 600 de ani și ruinată, l-ar fi inspirat pe Jules Vernes să scrie romanul ”Castelul din Carpați”. Potrivit scriitorului francez, totul fusese abandonat, iar oamenii credeau că locul este stăpânit de forțele supranaturale ale răului, iar în interior s-ar petrece fenomene înfricoșătoare.

Fluxul de știri
0