Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Joseph Daul: Nu sunt sigur că există un consens între partidele de guvernământ

© Photo : facebook.com/joseph.daulГлава Европейской народной партии, евродепутат Жозеф Доль
Глава Европейской народной партии, евродепутат Жозеф Доль - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a avut o întrevedere cu prim-ministrul Maia Sandu, după care au susținut o conferință de presă.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Aflat într-o vizită oficială în țara noastră, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și-a exprimat îngrijorarea față de lipsa de consens, pe anumite domenii, între blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, iar premierul moldovean i-a mulțumit liderului PPE pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.

Drapelul SUA - Sputnik Moldova
Politică
Va merge sau nu Maia Sandu la Washington: Precizarea premierului

„Ne-ați sprijinit când lucrurile erau foarte proaste, când multă lume, inclusiv la Bruxelles se întreba dacă aici, în Republica Moldova, mai reușim să restabilim democrația. Ne-ați fost alături, ne-ați încurajat, iar cetățenii Republica Moldova au continuat să lupte pentru democrație, pentru respectarea drepturilor omului, pentru stat de drept și iată schimbarea a venit”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, șeful PPE a declarat că o prioritate pentru coaliția de guvernare trebuie să fie reformarea justiției, iar un exemplu în acest sens este Franța, unde „niciun președinte nu a scăpat de justiție”. Mai mult, acesta și-a exprimat îngrijorarea că între partidele aflate la guvernare nu ar exista un consens.

„Mâine îi voi spune președintelui, precum și președintelui Parlamentului că angajamentele ce țin de reformarea justiției trebuie realizate. Încă nu suntem siguri că există un consens în acest sens cu socialiștii. De la nivelul Parlamentului European vom urmări atent dacă schimbările din acest domeniu se realizează”, a menționat liderul Partidului Popular European.

Joseph Daul a mai spus că societatea civilă, cât și presa trebuie să susțină Guvernul condus de Maia Sandu în realizarea agendei.  

Întrebat de jurnaliști dacă este adevărat că a primit cadouri de la fostul prim-ministru Vlad Filat, pe timpul când era președintele PLDM, Daul a negat acest lucru și a spus că Filat nu a făcut decât să-și plătească cotizațiile de membru al PPE. Mai mult, liderul Partidului Popular European a spus că dacă ar fi fost în Franța l-ar fi atacat în instanță pe jurnalistul care i-a pus această întrebare.

„Dacă ați fi în Franța, aș depune o plângere împotriva dumneavoastră. Unde sunt dovezile? Este o minciună. Într-o justiție care funcționează bine aș depune îndată o plângere. Când partidul lui Vlad Filat era membru al PPE, acesta nu făcea decât să-și plătească cotizațiile ca orice alt partid membru al PPE.”, a menționat Joseph Daul.

Fluxul de știri
0