Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va merge sau nu Maia Sandu la Washington: Precizarea premierului

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaDrapelul SUA
Drapelul SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a anunțat anterior că vizita șefei Guvernului moldovean în SUA a fost amânată pe motiv că au intervenit schimbări în agenda secretarului de stat Mike Pompeo

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Cheltuielile Guvernului legate de vizita anulată a prim-ministrului Maia Sandu la Washington sunt justificate, iar o vizită în SUA este necesară. Despre aceasta a anunțat premierul miercuri, după ședința Cabinetului de Miniștri.

Casa albă, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Adevăratul motiv din care a fost amânată vizita Maiei Sandu în SUA

Maia Sandu a explicat că a trebuit să anuleze prima sa vizită în Statele Unite, programată pentru perioada 31 august - 4 septembrie, deoarece secretarul de stat al SUA Mike Pompeo nu era disponibil să se întâlnească cu delegația guvernamentală a Republicii Moldova în ziua preconizată.

Chiar dacă s-au cheltuit niște bani, șefa Executivului a anunțat că va merge la Washington peste aproximativ două sau trei săptămâni.

Evident că au fost cumpărate bilete, a fost făcută rezervarea la hotel. Nu țin de noi toate aceste anulări, a subliniat premierul.

”Eu merg la Washington. Am întâlniri importante acolo. Mă concentrez pe agenda concretă, proiecte și sprijin foarte concret. Data o decidem împreună, dar vizita va avea loc în următoarele 2-3 săptămâni, nu mai târziu”, susține Maia Sandu.

Șefa Executivului a spus că cel mai important element al vizitei este întâlnirea cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Pe 29 august, în Moldova s-a aflat într-o scurtă vizită oficială consilierul pentru securitate națională a președintelui american, Donald Trump, John Bolton. Acesta s-a întâlnit cu președintele țării Igor Dodon și cu premierul Maia Sandu. Vizita a avut loc în cadrul unui tur al lui Bolton în Europa de Est.

Fluxul de știri
0