Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon s-a întâlnit cu Federica Mogherini: Despre ce au discutat

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon s-a întâlnit cu Federica Mogherini
Igor Dodon s-a întâlnit cu Federica Mogherini  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării noastre, Igor Dodon, a avut o întrevedere la Chișinău cu vice-președintele Comisiei Europene Federica Mogherini.

CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Președintele țării noastre, Igor Dodon, s-a întâlnit cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vice-președintele Comisiei Europene Federica Mogherini. 

Депутаты молдавского парламента возложили цветы к Вечному огню - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon la Bruxelles: Cu cine s-a întâlnit șeful statului

Igor Dodon și-a exprimat buna cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Președintele țării noastre i-a mulțumit Federicăi Mogherini pentru reacția promptă privind evenimentele legate de depășirea crizei politice în țara noastră, din iunie curent.

”Am subliniat că poziția comună a partenerilor externi în privința tranziției pașnice a puterii reprezintă o bună oportunitate pentru consolidarea democrației, implementarea reformelor, combaterea corupției, dar și pentru continuarea implementării Acordului de Asociere”, a mai adăugat Igor Dodon. 

Cei doi oficiali am abordat și subiectul ce se referă la procesul de reglementare a problemei transnistrene. Igor Dodon a menționat impactul semnificativ al Uniunii Europene în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și îmbunătăţire a vieţii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

”În aceeași ordine de ideiб am comunicat doamnei Mogherini despre propunerea Ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, de a demara procesul lichidării munițiilor stocate în regiunea transnistreană. Am menționat faptul că această idee a fost susținută de consilierul зreședintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, în cadrul vizitei sale recente la Chișinău”, a mai adăugat Dodon. 

La sfârșitul discuției, președintele țării noastre a reiterat că consensul marilor actori externi în privința Republicii Moldova oferă posibilitatea promovării unei politici externe echilibrate în baza statutului de neutralitate și reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0