Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon la Bruxelles: Republica Moldova va continua implementarea Acordului de Asociere

© Photo : Facebook / Dodon Igor Igor Dodon și președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli
 Igor Dodon și președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi și cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli. Cei doi au discutat despre relațiile statului nostru cu Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Republica Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană și consolidarea instituțiilor democratice din țară. Declarația a fost făcută de șeful statului Igor Dodon în cadrul întrevederii sale cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon scrie că l-a asigurat pe șeful PE că Republica Moldova va „continua implementarea Acordului de Asociere și a reformelor structurale”. Totodată, șeful statului a vorbit și despre subiectele prioritare de pe agenda guvernării cum ar fi combaterea corupției, investigarea minuțioasă a fraudei bancare, reforma justiției.

Igor Dodon s-a întâlnit cu Federica Mogherini  - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon s-a întâlnit cu Federica Mogherini: Despre ce au discutat

„Totodată, mi-am exprimat convingerea că poziția consolidată a Președintelui Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova cu privire la agenda internă și externă a țării va impulsiona cooperarea noastră cu partenerii externi, inclusiv cu Parlamentul European”, a mai scris președintele țării.

Igor Dodon se află într-o vizită de lucru de două zile la Bruxelles. Șeful statului s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, între care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și vicepreședintele Comisiei Europene Federica Mogherini.

Fluxul de știri
0