Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Este China "fratele mai mare" al Rusiei? – Iată ce spune un înalt demnitar de la Moscova

© Sputnik / Alexeï FilipovSergueï Lavrov
Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat pentru mass-media rusă că este incorect ca China să fie considerată Fratele mai mare al Rusiei.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Șeful diplomației ruse a declarat pentru Izvestia, fiind citat de RIA Novosti, că Moscova pledează pentru dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu alte state, fără nici un fel de dictatură.

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov va avea o întrevedere cu Popescu: Ce vor discuta cei doi miniștri de Externe

Anume în baza acestor principii sunt constituite relațiile Moscovei cu Beijingul, care, potrivit lui Lavrov, au atins un nivel strategic fără precedent.    

"Sunt relații de parteneriat desfășurate la mai multe niveluri și de interacțiune strategică. Caracterul lor reciproc avantajos este fixat nu doar într-o mulțime de acorduri și alte documente, dar și sunt implementate treptat în realitate", a spus Lavrov.

Șeful diplomației ruse a subliniat că pe aceleași principii este bazată și politica externă a Beijingului. El a amintit că, dinte toate puterile nucleare, doar Rusia și China pledează pentru respectarea principiilor de bază ale Statutului ONU.

Fluxul de știri
0