Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agenția ”Moldsilva” are un nou director: Iată cine este - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariMoldsilva
Moldsilva - Sputnik Moldova
Abonare
În fruntea agenției ”Moldsilva” a venit un nou director. Iată cine este și ce experiență de muncă are.

CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Valeriu Caisîn a fost numit în funcția de director al Agenției ”Moldsilva”. Acesta a fost desemnat în urma unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. El a fost prezentat colectivului agenției în cadrul unei ședințe, la care a participat ministrul Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu.

”În urma concursului organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, domnul Valeriu Caisîn a fost desemnat câștigător. Noul director are o experiență de treizeci de ani de activitate în domeniul silvic, este doctor în biologie, deține capacități în procesele de producție și protecție în cadrul fondului forestier, precum și este un bun organizator și manager. Domnule director, mult succes și realizări pe potriva așteptărilor cetățenilor”, a subliniat doamna ministru Georgeta Mincu, în cadrul ședinței de prezentare a noului directorului.

Valeriu Casîn a mulțumit pentru apreciere și a dat asigurări că va depune tot efortul pentru a îmbunătăți activitatea agenției ”Moldsilva”. 

Vadim Curmei - Sputnik Moldova
Vadim Curmei: Afacerile în agricultură devin tot mai atractive

Noul director este inginer silvic și doctor în biologie. Acesta și-a început activitatea profesională în anul 1989 în calitate de maestru silvic în cadrul Ocolului Silvic Vulcănești. Anterior a deținut funcția de director științific adjunct al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”.

După prezentările de rigoare, ministrul a făcut un schimb de informații și opinii cu angajații ”Moldsilva” despre principalele probleme din sector. Amintim că  funcția de director al Agenției ”Moldsilva” a devenit vacantă din data de 10 iulie, iar în perioada 22 iulie – 3 septembrie 2019, Ministerul Aagriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat un concurs pentru ocuparea funcției de director, la care au participat 9 candidați.

Fluxul de știri
0