Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va prezida Comisia de anchetă privind elucidarea puciului atribuit PDM

© Sputnik / Miroslav RotariParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Ultimele două chestiuni de pe agenda ședinței de astăzi a Parlamentului îl vizează pe Vladimir Țurcan și comisia de anchetă pe care o prezida – cea pentru elucidarea tentativei de puci de care noua guvernare acuză PDM.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Parlamentul, care se întrunește în ședință cu începere de la ora 15:00, ar urma să desemneze un nou președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova (PDM) prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Politică
Cine a furat băncile din Moldova: Parlamentul va da răspuns pe data de 10 octombrie

Acum două săptămâni, în cadrul emisiunii „Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi (PAS/ACUM), a declarat că el va fi cel care va prelua șefia comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PDM, acum fiind vicepreședinte al acesteia.

„Dl Țurcan mi-a transmis mie ștafeta, este foarte importantă această comisie și este important ca procurorii să-și facă treaba în acest caz”, a declarat Mihai Popșoi.

Președinte al acestei comisii parlamentare de anchetă constituită la 18 iunie era Vladimir Țurcan (PSRM), care însă ulterior a devenit judecător, apoi președinte al Curții Constituționale, din 19 august.  

Astăzi Parlamentul ar urma să ia act de demisia lui Vladimir Țurcan din funcția de deputat și, totodată, să aleagă un nou președinte al comisiei de anchetă.

Secretar al comisiei de anchetă este deputatul ACUM Dinu Plângău.

În termen de 120 de zile de la înființare, comisia de anchetă urmează să prezinte Parlamentului un raport cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Fluxul de știri
0