Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine a furat băncile din Moldova: Parlamentul va da răspuns pe data de 10 octombrie

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a prelungit termenul de activitate al Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Parlamentul a prelungit astăzi cu încă 30 de zile activitatea comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. Solicitarea a venit din partea președintelui comisiei de anchetă, deputatul Alexandru Slusari.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Șor, fără imunitate parlamentară: Astăzi procurorii i-au înaintat o nouă învinuire

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, comisia de anchetă are un volum de muncă enorm, din care cauză are nevoie de mai mult timp pentru a analiza toate informațiile.

”Am făcut deja peste 80 de demersuri, inclusiv la adresa instituțiilor de peste hotare, la serviciile din SUA. Dat fiind faptul că avem multe audieri, solicităm ca activitatea comisiei să fie prelungită cu încă 30 de zile”, a declarat Slusari.

Parlamentul Republicii Moldova a constituit, pe 10 iunie, comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

Potrivit deciziei de astăzi a Parlamentului, comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare urmează să prezinte în termen de 120 de zile de la data constituirii raportul de activitate în care să fie incluse concluziile și recomandările anchetei parlamentare. Astfel, activitatea comisiei a fost prelungită până în data de 10 octombrie.

Fluxul de știri
0