Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițiștii de Frontieră sunt în alertă: Ce se întâmplă la hotarele țării – Detalii

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul ilegalităților comise la frontieră a crescut semnificativ în perioada estivală.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. În cele trei luni ale verii, 645 de persoane, implicate în 511 cazuri de încălcare a regimului zonei de frontieră, au fost amendate de către angajații Poliției de Frontieră.

Numărul ilegalităților a crescut semnificativ în perioada vizată, comparativ cu numărul de cazuri înregistrate de la începutul anului curent – 939 de incidente.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Polițiștii de frontieră au fost șocați: Iată cum au fost găsiți doi minori la hotar – Foto

Oamenii au ignorat regulile de intrare, ședere și ieșire în/din zona de frontieră, iar zeci de persoane sunt cercetate pentru neînștiințarea prealabilă sau nedeținerea acordului polițiștilor de frontieră de realizare a activităților de pășunat, tăiere a arborilor și lucrări agricole în zonă, pescuit în apele de frontieră, dar și alte acțiuni.

Poliția de Frontieră solicită ca cetățenii să manifeste o atitudine conștiincioasă față de regulile existente la frontieră.

În acest sens, pentru a nu crea divergențe între atribuțiile polițiștilor de Frontieră cu doritorii de a se afla în zona de frontieră, oamenii legii reiterează necesitatea deținerii de către aceștia a permisului de acces în zonă.

Actul respectiv îi oferă titularului dreptul de a se afla în limita sectorului şi în perioada indicată în permis, precum şi dreptul de a desfăşura activităţile înscrise în permis. Permisul de acces în zona de frontieră poate fi obţinut la sediul IGPF sau la subdiviziunile teritoriale (Sectoarele Poliţiei de Frontieră), prin prezentarea a unui set de documente în conformitate cu legislația în vigoare.

Persoanele care încalcă regimul frontierei sau regimul zonei frontierei de stat sunt pasibile de sancționare contravențională.

Fluxul de știri
0