Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare: Un potențial război nuclear poate fi declanşat de „Inteligenţa Artificială”

© Photo : PixabayInteligență artificială - Imagine simbol
Inteligență artificială - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Inteligența artificială utilizată în cazul armatei poate declanşa riscuri deosebit de grave, a declarat fostul secretar adjunct al Apărării al Statelor Unite. Potrivit lui, implementarea acestei noi tehnologii poate fi deosebit de periculoasă în ceea ce priveşte controlul armelor nucleare.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Sistemele de inteligență artificială nu trebuie legate de controlul armelor nucleare, a declarat fostul secretar adjunct al Apărării al SUA Robert Work, pentru ziarul american Breaking Defense, citat de Sputnik France.

Laborator - Sputnik Moldova
Raport șocant: Inteligența artificială ar putea „abuza și tortura" omenirea

Potrivit acestuia, în unele cazuri, inteligența artificială ar putea aprecia factori inofensivi ca prezentând o potențială amenințare, ceea ce poate deveni o „situaţie alarmantă”.

În plus, Work a adăugat că utilizarea acestei tehnologii în scopuri militare poate duce la consecințe dramatice, chiar și fără implicarea directă a software-ului de inteligenţă artificială în domeniul armelor nucleare. În special, ar fi vorba de analiza datelor sistemelor de avertizare timpurie.

„Imaginaţi-vă un sistem de predicție cu inteligență artificială la centrul de comandă chinez care, după analizarea datelor operaționale, transmite că SUA se pregătește să atace China și recomandă o lovitură preventivă”, a spus Robert Work.

Totuşi, fostul secretar american adjunct al Apărării a subliniat că inteligența artificială ar putea fi utilă în domeniul militar, cu condiția ca utilizarea acesteia să fie limitată și să nu aibă legătură cu armele nucleare, deoarece, în ultimul caz, un „scenariu dezastruos” ar fi inevitabil.

Fluxul de știri
0