Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasada Rusiei acordă sprijin școlilor și copiilor din Moldova

© Sputnik / Родион ПрокаAmbasada Rusiei în Moldova
Ambasada Rusiei în Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Federației Ruse în Moldova și angajații Ambasadei au vizitat mai multe școli din câteva regiuni ale țării.

CHIȘINĂU, 4 sept – Sputnik. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a vizitat liceul „Antioh Cantemir” din Capitală unde a participat la festivitatea organizată în legătură cu începutul noului an școlar.

„În mesajul de salut, șeful diplomației ruse le-a urat elevilor să-și aleagă chibzuit profesia, să nu-și precupețească eforturile la învățătură și să fie cetățeni destoinici ai țării lor, iar profesorilor le-a mulțumit pentru munca lor de păstrare a limbii ruse în Republica Moldova”, a comunicat marți Ambasada Rusiei.

Angajații Ambasadei au participat la festivitățile de început de an școlar în mai multe regiuni ale Moldovei. În afară de liceele cu predare în limba rusă din Chișinău, diplomații au vizitat și școli din orașele Bâlți și Anenii Noi.

Ambasada Rusiei în Moldova acordă o atenție deosebită susținerii procesului de instruire în republică. De nenumărate ori, instituțiile de învățământ din țară au primit în dar de la Ambasadă cărți rare și manuale.

© Sputnik / Николай КостыркинCărți dăruite gimnaziului de Ambasada Rusiei în Moldova
Ambasada Rusiei acordă sprijin școlilor și copiilor din Moldova - Sputnik Moldova
Cărți dăruite gimnaziului de Ambasada Rusiei în Moldova

În afară de aceasta, în luna mai curent, Oleg Vasnețov a organizat o întâlnire cu delegația directorilor școlilor cu predare în limba rusă din Chișinău condusă de Taisia Anikieva, președintele Asociației instituțiilor de învățământ preuniversitar cu predare în limba rusă.

Воспитанники воскресной школы при храме св. Владимира в Кишиневе во время совершения молебна - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Surprize din partea Ambasadei Rusiei pentru școala duminicală din Chișinău

Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația la ora actuală în școlile cu predare în limba rusă, menționând posibilitățile de intensificare a colaborării umanitare ruso-moldovenești.

Ambasadorul a atras atenția asupra rolului important al conducătorilor instituțiilor de învățământ în ceea ce privește păstrarea de către generația în creștere a dragostei pentru limba și cultura rusă. În final, participanții la întâlnire au convenit să mențină relații de lucru reciproce.

Totodată, deja de câțiva ani, sub egida ambasadorului Rusiei activează tabăra de vară pentru copiii din familii social vulnerabile din toate colțurile țării. În afară de cursuri, programul pentru copii include și activități distractive: concursuri, seri dedicate filmelor rusești, discoteci, jocuri sportive. În tabăra organizată de Ambasada Rusiei s-au odihnit în acest an 34 de copii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani.

Fluxul de știri
0