Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprize din partea Ambasadei Rusiei pentru școala duminicală din Chișinău

© Sputnik / Николай КостыркинВоспитанники воскресной школы при храме св. Владимира в Кишиневе во время совершения молебна
Воспитанники воскресной школы при храме св. Владимира в Кишиневе во время совершения молебна - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Rusiei a venit cu surprize pentru școala duminicală deschisă recent la Chișinău

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Ambasada Rusiei în Republica Moldova și reprezentanța „Rossotrudnicestvo" au venit cu felicitări și daruri la noua școală parohială pentru copii, care a fost deschisă pe lângă biserica „Sf. Vladimir" din Chișinău.

Mihail Davâdov, șeful reprezentanței „Rossotrudnicestvo" în Moldova, a transmis conducerii școlii duminicale din partea misiunii diplomatice un computer, o imprimantă, seturi de hârtie colorată, creioane colorate ș. a.

„Copii, sper că toate acestea vă vor ajuta să obțineți cunoștințe și abilități creative. Sunt sigur că ajutorul din partea noastră va deveni o tradiție permanentă", a spus Davâdov.

Potrivit acestuia, în vara anului 2017 biserica „Sf. Vladimir" a fost vizitată pentru prima oară de către ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, care i-a decorat cu medalii pe membrii mișcării de cercetare din Moldova. Tot atunci a fost stabilit că misiunea diplomatică rusă va ajutor acestui locaș.

În semn de recunoștință pentru acest ajutor, parohul bisericii, părintele Aleksandr, i-a oferit în dar lui Davâdov o mare raritate pentru timpurile noastre: o carte de rugăciuni de pe vremea împărătesei Rusiei Elizaveta Petrovna.

Fluxul de știri
0