Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare bruscă a vremii: Prognoza meteorologilor pentru următoarele 7 zile

© Sputnik / Evghenii PanasencoПарк Валя Морилор
Парк Валя Морилор - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că avem primele semne clare că vara a trecut. Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii - iată prognoza pentru următoarele 7 zile.

CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță schimbare bruscă a vremii. Se pare că vremea ne dă de știre că trebuie să ne luăm rămas bun de la sezonul estival.

Осень  - Sputnik Moldova
Cod galben de caniculă la început de toamnă: Când vom scăpa de temperaturile ridicate

Dacă pentru ziua de 3 septembrie meteorologii au anunțat vreme caldă, cu temperaturi de peste 30 de grade celsius, atunci începând cu ziua de miercuri, 4 septembrie, vremea se răcește brusc.

Marți, în centrul țării temperatura aerului pe timp de zi va coborî de la +30..+32 până la +20..+23 grade Celsius. Iar pe timp de noapte coloana de mercur va coborî până la +13 grade Celsius. Totodată, în nordul țării, pe alocuri sunt prognozate ploi cu descărcări electrice, până spre sfârșitul săptămânii. Temperatura aerului nu va depăși +26 grade Celsius.

În sud va fi puțin mai cald. Pe alocuri sunt prognozate precipitații slabe. Temperatura aerului mâine va fi de +21..+24. Pe timp de noapte vom avea +21..+24.

Vara a trecut și cu toate acestea vremea rămâne a fi încă destul de caldă. După răcirea de mâine, în următoarele 7 zile temperatura aerului va crește. Astfel că cei care nu au apucat să meargă la mare, se vor putea bucura de vreme frumoasă și la început de septembrie.

Groenlanda - Sputnik Moldova
Avertizare ONU: Canicula din Europa amenință ghețarii din Groenlanda - Consecințe grave

Anterior, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vreme caniculară pe întreg teritoriul țării. Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare pe data de 30 august și va fi valabilă până în data de 9 septembrie. Astfel, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 de grade Celsius.

Potrivit Legii securității și sănătății în muncă, angajatorii sunt obligați, în perioadele caniculare, să întreprindă acțiunile necesare pentru protecția securității și sănătății lucrătorilor, inclusiv pentru prevenirea riscurilor profesionale.

Fluxul de știri
0