Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare ONU: Canicula din Europa amenință ghețarii din Groenlanda - Consecințe grave

© Lucas JacksonGroenlanda
Groenlanda - Sputnik Moldova
Abonare
Ghețarii din Groenlanda reprezintă o componentă esenţială a sistemului climatic global, iar topirea acestora va duce la creşterea nivelului apelor şi la instabilitatea meteo.

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Caniculă care s-a abătut asupra Europei, se îndrepte spre Groenlanda unde ar putea provoca topirea mai multor ghețari, a avertizat Organizaţia Naţiunilor Unite.

Ghețar - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Incredibil: Groenlanda a pierdut miliarde de tone de gheață în doar o singură zi

Are loc un fenomen îngrijorător. Curenții de aer vor „transporta” căldura către Groenlanda, se arată într-un comunicat de presă al ONU.

Groenlanda nu a avut parte de temperaturi ridicate până în iunie. Stratul de gheaţă din această regiune a început să se topească rapid în ultimele săptămâni. La această concluzie au ajuns cercetătorii danezii din domeniul climei.

Doar în luna iulie, Groenlanda a pierdut 160 de miliarde de tone de gheaţă prin topirea stratului de la suprafaţă. Aceasta reprezintă aproximativ echivalentul a 64 de milioane de bazine olimpice de înot. Este vorba doar despre gheaţa de la suprafaţă, care nu include şi topirea gheţii din ocean.

Fluxul de știri
0