Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rușinos și criminal: Vezi ce au făcut doi moldoveni în zona frontierei de stat – Foto

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Doi indivizi din raionul Ștefan Vodă au fost documentați de angajații Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Doi locuitori ai satului Purcari, raionul Ștefan Vodă, au fost depistați de polițiștii de frontieră în timp ce se îndeletniceau cu vânatul în zona de frontieră.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Și-au făcut de cap în zona de frontieră: Oamenii legii oferă detalii

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Olănești a observat, noaptea, un mijloc de transport și două persoane în apropiere de acesta.

La fața locului au fost legitimați doi bărbați din raionul Ștefan Vodă, cu vârsta de 24 de ani și, respectiv, 26 de ani.

În timpul verificării autoturismului, polițiștii de frontieră au depistat în portbagaj doi iepuri împușcați, cât și o armă confecționată artizanal, de calibru 12 mm.

Arma a fost trimisă pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul tehnico criminalistic și expertiză judiciară, iar animalele au fost preluate de Direcția siguranța alimentelor Ștefan Vodă.

Bărbații au fost sancționați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și în continuare sunt cercetați pentru braconaj cinegetic.

Poliția de Frontieră atenționează toți vânătorii de a respecta regulile de vânătoare în zona de frontieră:

  • Se admite vânătoarea organizată în zona de frontieră până la limita de 1000 metri de la linia frontierei de stat numai în perioada luminoasă a zilei, cu avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră, respectându-se regulile şi restricţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.
  • Termenul admisibil la vânătoare de iepuri de câmp se începe din data de 23 noiembrie 2019 până la 29 decembrie 2019, cu aplicarea crotaliilor speciale la animalele dobândite. Perioada activă de vânătoare, pentru moment, este stabilită pentru vulpi, șacali – care a început la 24 august 2019 și este activă până la 31 iulie 2020, cu excepția perioadei de reproducere(aprilie-mai); Porumbei - din 24 august 2019 până la 29 decembrie 2019; Prepelițe - din 24 august 2019 până la 13 octombrie 2019.
  • Din 5 octombrie vânătorii vor avea acces la vânătoarea pentru mistreți, gâște, rațe – până la 29 decembrie 2019 și fazani - până la 12 ianuarie 2020.
  • Avizul pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră este obligatoriu pentru toți solicitanţii pentru efectuarea vânătorii, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră sau în localităţile ale căror hotare se află în zona de frontieră.
  • Pentru cei ce nu se vor conforma regulilor de rigoare pentru vânătoare în zona de frontieră, vor fi sancționați conform normelor legale.
  • Urmărește-ne pe rețelele de socializare:|Facebook |Twitter |VK|Odnoklassniki |Instagram
  • Accesaţi aplicaţiile mobile pentru iPhone și Android
Fluxul de știri
0