Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și-au făcut de cap în zona de frontieră: Oamenii legii oferă detalii

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Și-au făcut de cap: Trei moldoveni au fost prinși de polițiștii de Frontieră - iată ce au făcut aceștia.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Poliția de Frontieră anunță despre două cazuri de încălcarea regimului zonei de frontieră în care au fost implicați trei cetățeni moldoveni. În primul caz, este vorba de doi tineri, care riscă să fie trași la răspundere și pentru consumul de marijuană. În cel de-al doilea caz este vorba de un moldovean pe numele căruia exista consemn nominal pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat. Acesta a fost reținut la cea de-a doua tentativă de trecere ilegală a hotarului moldo-ucrainean.

Direcției regionale Est a fost informată de populația locală despre staționarea unui mijloc de transport în zona de frontieră, în care se aflau două persoane necunoscute. Cercetările desfășurate de către polițiștii de frontieră au fost extinse pe direcția Taraclia-Petrovca. Astfel, la scurt timp au fost găsiți în apropierea graniței doi bărbați ce consumau masă vegetală uscată cu miros specific de marijuana, printr-un aparat inhalator artizanal, precizează Poliția de Frontieră printr-un comunicat.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Polițiștii de frontieră au fost șocați: Iată cum au fost găsiți doi minori la hotar – Foto

Oamenii legii au stabilit că aceștia sunt locuitori ai satului Taraclia, raionul Căușeni, cu vârsta de 29  și 39 de ani. Audiați, tinerii au confirmat că aparatul le aparține, iar substanța o achiziționaseră de la un necunoscut. Ca urmare, a fost întocmit proces verbal privind încălcarea regimului zonei de frontieră, masa vegetală a fost transmisă către expertiză, iar cercetările sunt în derulare până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

În cel de-al doilea caz, polițiștii de Frontieră anunță că a fost implicat un conațional aflat sub consemn nominal, care a încercat la data de 18 august să traverseze ilegal frontiera de stat pe direcția Crocmaz – Starokazacie.

Acesta a fost observat de către patrula mobilă a SPF Căplani, fiind reținut la 50 de metri de la linia de frontieră. Bărbatul în vârsta de 31 de ani, originar din orașul Durlești, a prezentat pașaportul valabil și a comunicat că știa despre consemnul aplicat pe numele lui, motiv pentru care a decis să evite controlul de frontieră.

Pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, moldoveanul riscă o amendă.

Fluxul de știri
0