Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întâlnire la nivel înalt: Dodon va discuta cu Putin problema gazelor naturale

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va avea o întrevedere oficială, la Kremlin, cu liderul Rusiei Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Președintele Igor Dodon a comunicat că sâmbătă ar urma să aibă o întrevedere cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a lua o decizie în privința chestiunii gazelor naturale.

„Sâmbătă voi avea o întâlnire oficială cu Vladimir Putin, la Kremlin. Urmează să luăm decizii definitive privind problema gazelor, astfel încât să nu fie majorat tariful pentru consumatorii finali”, a declarat Dodon, citat de RIA Novosti.

Vadim Brânzan Ministrul Economiei și Infrastructurii - Sputnik Moldova
Video
Ce spune Vadim Brânzan despre un nou contract cu Gazpromul

Potrivit șefului statului, problema respectivă are o importanță principială „în special ținând cont de apropierea iernii și a noului sezon de încălzire”.

„Sarcina mea în calitate de președinte al țării este să fac totul pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit, ca să nu fie majorate tarifele. Mă ocup intens de acest lucru. Dacă va trebui să mai plec o dată la Moscova în acest scop – voi pleca”, a subliniat Dodon.

Țara noastră procură gaze naturale de la „Gazprom” potrivit unui contract care a fost semnat încă în anul 2008. Prețurile la gazele naturale se stabilesc în funcție de prețurile la petrol de pe piețele internaționale. Contractul expiră pe 31 decembrie curent.

Fluxul de știri
0