Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Vadim Brânzan despre un nou contract cu Gazpromul

Abonare
Ministru Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, spune că autoritățile de la Chișinău se pregătesc pentru semnarea unui nou contract cu concernul rus Gazprom pentru livrarea gazelor naturale către Moldova.

Ministrul precizează că discuțiile pe partea tehnică între Guvern și gigantul Gazprom deja au început, urmează ca până la sfârșitul lunii august părțile să ajungă la un acord.

Potrivit oficialului, în prezent se desfășoară negocieri pe marginea aspectelor tehnice ale acordului. Asta se referă și la numirea lui Vadim Ceban în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrație al "Moldovagaz", lucru care urmează să se întâmple în timpul apropiat.

„Planificăm să lansăm negocierile cu Gazprom în decurs de două-trei săptămâni. Cunoașteți care este structura acționariatului la Moldova Gaz, 35% aparțin Moldovei, iar Gazprom împreună cu partea transnistreană dețin 65 % din acțiuni”, a spus ministrul.

Fluxul de știri
0