Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunțul lui Igor Dodon pentru oamenii de afaceri: Aceasta nu s-a mai făcut de 12 ani

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de afaceri au relatat despre numeroasele probleme cu care se confruntă în ședința Consiliului Economic pe lângă Președintele Republicii Moldova. A fost decisă convocarea Forumului național al oamenilor de afaceri.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Forumul național al oamenilor de afaceri va fi convocat în luna octombrie la Chișinău, pentru a fi luate în discuție „cele mai actuale probleme din cele mai importante domenii ale economiei naționale”, potrivit președintelui Igor Dodon.

Tabla de șah - Sputnik Moldova
Hoție, export de cetățeni și consum de importuri: Expert, despre economia Moldovei

Un forum național al oamenilor de afaceri nu a mai fost convocat din anul 2007, a precizat șeful statului pe Facebook.

Pentru o planificare mai bună a reuniunii, Consiliul Economic pe lângă Președintele Republicii Moldova a decis în ședința de marți, 3 septembrie, să fie create grupuri de lucru pe domenii.

Deciziile la forumul din octombrie vor fi transmise Parlamentului și Guvernului, sub formă de inițiative legislative.

În ședința de marți, Consiliul Economic pe lângă Președinte a discutat „un spectru larg de chestiuni cu privire la activitatea agenților economici din diverse domenii.

Coffee break - Sputnik Moldova
Riscuri pentru Moldova: Mâncarea și cazarea mai scumpă ne vor lăsa fără turiști

Reprezentanții cercurilor de afaceri au relatat despre numeroase probleme cu care se confruntă, subliniind necesitatea adoptării de către stat a unor măsuri urgente pentru revigorarea mediului de afaceri, în primul rând, în sectorul real al economiei.

I-am asigurat pe cei prezenți de faptul că Administrația Președintelui va ține cont de interesele cercurilor de afaceri în conlucrarea sa cu Guvernul și Parlamentul”, a anunțat Igor Dodon.

Săptămâna trecută, șeful statului a declarat că, în scopul susținerii producătorilor moldoveni, va cere adoptarea în regim de urgență a legii comerțului intern, prin care rețelelor de comerț să fie obligate să aibă pe rafturi cel puțin 50% de produse autohtone.

Fluxul de știri
0