Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zaharova a comentat refuzul Varșoviei de a invita Rusia la comemorare

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России  М. Захаровой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prin refuzul de a invita Rusia la comemorarea declanșării celui De-Al Doilea Război Mondial Polonia a fost pusă într-o poziție stupidă, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat decizia Poloniei de a nu invita Rusia la evenimentele dedicate declanșării celui De-Al Doilea Război Mondial, calificând drept un stupidă poziția Varșoviei.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Politică
Zaharova: Moscova speră că relațiile cu Moldova vor fi constructive

Zaharova a atras atenția la declarația viceministrului Afacerilor Externe al Poloniei, Szymon Szynkowski vel Sęk, făcut la postul de radio Maryja. Szynkowski a declarat că Rusia nu a fost invitată la evenimentul dedicat comemorării declanșării celui De-Al Doilea Război Mondial pentru că statele au fost selectate conform unui “criteriu modern”: au fost invitați reprezentanții statelor membre ale UE, NATO și Parteneriatului Estic, iar Rusia nu face parte din aceste reuniuni.

„Varșovia demult nu a fost pusă într-o poziție atât de stupidă”, a scris Zaharova pe Facecbook.

Duminică, în piața Piłsudski din centrul Varșoviei au fost organizate evenimente dedicate celor 80 de ani de la declanșarea celui De-Al Doilea Război Mondial. Polonia nu a adresat nicio invitație delegației Rusiei, preferând să invite aliații din NATO, UE, inclusiv Germania, precum și țările din Parteneriatul Estic.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a declarat că orice evenimente comemorative din orice țară, dedicate celui De-Al Doilea Război Mondial, fără participarea Rusiei nu pot fi considerate depline și valoroase.

Fluxul de știri
0