Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Leul face minuni: Iată cu cât "s-a îngrășat" peste noapte la casele de schimb valutar

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют  - Sputnik Moldova
Abonare
Casele de schimba valutar vând, în dimineața zilei de astăzi, un euro cu 19,54 de lei, ceea ce este cu tocmai șase bani mai puțin decât duminică și sâmbătă, când euro era tranzacționat cu 19,6 lei.

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik. Dacă astăzi casele de schimb valutar vând euro cu 19,54 lei, atunci de cumpărat îl cumpără cu 19,48 lei.  

курс валют  - Sputnik Moldova
Răsturnare de situație: Cât costă euro și dolarul la cursul BNM din 30 august

În schimb, în raport cu moneda americană, leul a rămas la cotațiile de duminică – 17,75 de lei pentru un dolar la vânzare și 17,7 lei – la cumpărare.

Leul moldovenesc s-a apreciat în ultimele zile și în raport cu leul românesc. Dacă, spre exemplu, în data de 26 august un leu românesc putea fi cumpărat la casele de schimb valutar cu 4,2 lei moldovenești, atunci astăzi un leu românesc poate fi cumpărat cu 4,14 lei moldovenești.

Tot așa, acum o săptămână acesta putea fi vândut caselor de schimb valutar cu 4,16 lei moldovenești, astăzi însă cetățenii pot obține pentru un RON doar 4,1 lei moldovenești.

Leul s-a apreciat și în raport cu lira sterlină. Acum o săptămână aceasta era vândută de casele de schimb valutar cu 21,74 lei, dar astăzi poate fi cumpărat cu doar 21,43 lei.

Fluxul de știri
0