Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Dodon oferă detalii de la discuția purtată cu Dmitri Kozak - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak
Președintele Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce au discutat la Moscova președintele Igor Dodon cu vicepremierul rus Dmitri Kozak - detalii de pe agenda relațiilor bilaterale.

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită în capitala Federației Ruse. În cadrul întrevederii cu reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitri Kozak, șeful statului a pus în discuție mai multe chestiuni ce țin de agenda relațiilor bilaterale.

Oficialii au discutat despre:

  • pregătirile pentru organizarea ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, preconizată pentru 19 septembrie curent, precum și chestiuni care ar putea fi incluse în agenda ședinței.
  • eliberarea autorizațiilor de transport, livrările de conserve și produse vinicole moldovenești pe piața rusă.
  • chestiuni ce țin de asigurarea livrărilor neîntrerupte de gaze rusești în Republica Moldova, precum și posibilitatea de a oferi reduceri de preț pentru gazele naturale livrate în Moldova de Federația Rusă.
  • modul în care decurge organizarea celei de-a doua ediții a Forumului economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie 2019.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Președintele Igor Dodon se întâlnește cu Dmitri Kozak și Alexey Miller la Moscova
Totodată, președintele a subliniat că, în primele șase luni ale anului a crescut semnificativ volumul de fructe și legume moldovenești, care au fost exportate (pe piața rusă), inclusiv: mere – cu 35%, conserve – 31%, producție vinicolă – 42%, datorită înțelegerilor obținute cu partea rusă.

Dodon și-a exprimat speranța că, după vizita în Moldova a experților de la ”Rosselihoznadzor” și ai celor de la ”Rospotrebnadzor”, va fi extinsă lista mărfurilor moldovenești – atât a legumelor și fructelor, cât și a producției vinicole – pentru export pe piața rusă.

Fluxul de știri
0