Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un german stabilit în Moldova vorbește 12 limbi și încă 11 le studiază: Iată ce-și mai propune

© Sputnik / OsmatescoGerhard Ohrband
Gerhard Ohrband - Sputnik Moldova
Abonare
Gerhard Ohrband s-a născut la Hamburg, Germania, unde a și absolvit Universitatea de Psihologie, dar a ales să-și construiască o carieră departe de casă, în Republica Moldova. Cunoaște 12 limbi și încă 11 le studiază, dar spune că nu se oprește aici.
Un german stabilit în Moldova vorbește 12 limbi și încă 11 le studiază: Iată ce-și mai propune

Gerhard Ohrband este o personalitate cunoscută în țara noastră, care s-a remarcat în diverse activități și a obținut rezultate remarcabile. El este lector universitar, antreprenor, cercetător științific, profesor de limba germană și autorul mai multor cărți.

Pasiunea și dorința de a studia cât mai multe limbi străine a apărut atunci când Gerhard Ohrband avea 17 ani. De atunci, această activitate a devenit un hobby.

Berlin - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveni în Germania: 10 lucruri care se schimbă din august în această ţară

De fapt, la început a depus efort să învețe cât mai multe limbi, în speranța că astfel va avea mai multe oferte atractive de lucru. Totuși, acest lucru nu s-a dovedit a fi atât de ușor de realizat, însă cert este faptul că Gerhard Ohrband poate preda în 12 limbi precum engleza, rusa, româna, bulgara, ucraineana, suedeza, franceza, spaniola, portugheza și norvegiana. Gerhard nu se oprește aici și mai învață de sine stătător încă alte 11 limbi. Mai mult, în viitorul apropiat, acesta își propune să învețe alte două limbi precum: azera și olandeza.

Totodată, din luna septembrie, Gerhard Ohrband își dorește să publice câteva manuale de studiere a limbii germane atât în limba de stat cât și în limba rusă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0