Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eveniment politic major: Aunț făcut de Igor Dodon - detalii

© Photo : facebook.com / Dodon IgorПрезидент Молдовы провел встречу с советниками
Президент Молдовы провел встречу с советниками - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai stringente probleme din economie vor fi discutate în ședința Consiliului Economic de pe lângă președintele Republicii Moldova, anunțată pentru începutul săptămânii viitoare.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Igor Dodon va convoca marți, 3 septembrie, o „ședință lărgită” a Consiliului Economic de pe lângă președintele Republicii Moldova.

Tabla de șah - Sputnik Moldova
Hoție, export de cetățeni și consum de importuri: Expert, despre economia Moldovei

În ședință vor fi discutate cele mai stringente probleme cu care se confruntă economia: problemele ce țin de politica fiscală și protecția intereselor producătorului autohton, înființarea institutului „ombudsmanului de afaceri”, problema deficitului forței de muncă, monopolizarea exportului unor anumite grupuri de mărfuri, dezvoltarea complexului agroindustrial, a industriei IT, turismului, transporturilor, construcțiilor ș.a.

Decizia de a convoca ședința Consiliului Economic de pe lângă președinte „a fost luată în urma numeroaselor întrevederi cu reprezentanții cercurilor de afaceri, ai autorităților locale, precum și ținându-se cont de multiplele adresări ale agenților economici pe diverse subiecte către șeful statului”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Săptămâna aceasta, șeful statului a declarat că, în scopul susținerii producătorilor moldoveni, va cere adoptarea în regim de urgență a legii comerțului intern, prin care rețelelor de comerț să fie obligate să aibă pe rafturi cel puțin 50% de produse autohtone.

Fluxul de știri
0