Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exclusiv: Director de școală, despre activitățile care îi formează personalitatea elevului

© Sputnik / Miroslav RotariIrina Bogataia
Irina Bogataia - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directoarea Liceului de Arte "Alexei Stârcea" din Chișinău, Irina Bogataia, a vorbit despre rolul activităților extrașcolare în educația și formarea personalității elevului.
De ce activitățile extrașcolare joacă un rol important în formarea personalității elevului?

Activităţile extraşcolare ajută la formarea unei atitudini pozitive faţă de studii, încurajează munca în echipă şi solidaritatea, dar şi capacitatea de a găsi soluţii şi a rezolva mai uşor problemele.

Astfel, părinţii au responsabilitatea de a identifica nevoile copiilor şi a-i ghida, astfel încât să deprindă abilităţile necesare pentru a face faţă situaţiilor cu care se vor confrunta în viaţă, dar şi să aibă o carieră de succes. În timpul liber copiii trebuie să-și dezvolte capacitățile, să-şi găsească acele activităţi care să-I reflecte aptitudinile, să-i ajute să se exprime mai uşor, să capete încredere în ei şi să aibă iniţiative atât la şcoală, cât şi acasă.

Directoarea Liceului de Arte din Capitală, Irina Bogataia și-a exprimat toată admirația pentru copiii care după orele de studii de la școală își găsesc timp, motivație și dorința de a frecventa și careva activități extrașcolare.

"Prin intermediul activităților artistice copiii își dezvoltă personalitatea, caracterul, imaginația și devin mult mai curajoși, descurcăreți și încrezuți în propriile forțe", a menționat invitata.

Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Proiect inedit: La Chișinău a fost deshisă o tabără de dans pentru copii

Mai mult, Irina Bogataia spune că instituția pe care o reprezintă se deosebește de instituțiile de învățământ general. Potrivit ei, școala de arte este precum un templu în care predomină o atmosferă deosebită, iar copiii își dau frâu liber emoțiilor și sentimentelor.

"Copiii frecventează orele de coregrafie, teatru, arte plastice și cântă la diverse instrumente muzicale. Este îmbucurător faptul că părinții conștientizează rolul activităților artistice în dezvoltarea multilaterală a copiilor. Acest lucru ne demonstrează și numărul mare de elevi care vin să studieze la noi", a subliniat Irina Bogataia.

În anul 2018, în cadrul Liceului de Arte "Alexei Stârcea" au studiat 900 de elevi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0