Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiect inedit: La Chișinău a fost deshisă o tabără de dans pentru copii

© Sputnik / Rodion ProcaVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Abonare
La o tabără de vară din Capitală copiii au parte nu doar de distracții, dar și de lecții de dans și sport.
Proiect inedit: La Chișinău a fost deshisă o tabără de dans pentru copii

Organizatorii unei tabere de zi din Capitală își propun ca aceasta să devină o alternativă bună pentru copiii și adolescenții care își doresc să-și petreacă timpul într-un mod inedit și pentru a stimula interesul acestora pentru artă.

"De fapt este vorba despre cantonament. Copiii au parte de un program ce include multe activități (dans, sport) și desigur mese incluse. Acesta este un proiect inedit pentru Moldova", a spus Victoria Basiul, președinta Federației Dansului Modern și de Estradă din Republica Moldova.

Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Peste 20 de dansatori moldoveni, în pregătiri pentru Campionatul Mondial de Dans Modern

Cei care frecventează această tabără sunt antrenați de către dansatori și sportivi de performanță de peste hotare.

"Recent, a venit una dintre cele mai bune dansatoare din Ucraina, care timp de o săptămână și-a împărtășit propria experiență cu copiii din Moldova", a relatat Victoria Basiul.

Potrivit ei, tabăra de zi va activa și în perioada vacanțelor de toamnă, iarnă și primăvară. La antrenamente vor putea participa aproximativ 30 de copii.

"Deja am planificat că în fiecare vacanță să avem oaspeți de peste hotare. Deja avem și cotnracte semnate cu antrenori", a punctat Victoria Basiul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0