Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM pentru 31 august: Ce se întâmplă cu euro și dolarul

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârșit de săptămână, leul s-a apreciat ușor la cursul oficial și la cel al băncilor - respectiv, euro și dolarul s-au ieftinit cu vreo 10 bani.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Pentru sâmbătă, 31 august, Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat următoarele cotații valutare: un dolar american echivalează cu 17,83 lei, un euro – cu 19,75 lei, o hrivnă ucraineană - cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,18 lei, o rublă rusă – cu 27 de bani.

Respectivul curs valutar a fost stabilit de BNM pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică și indică o scădere cu 8 bani a prețului dolarului și cu 9 bani a monedei euro, comparativ cu ziua de joi.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Poliția, în alertă: Bancnote false, în Moldova! Cum depistăm leii contrafăcuți - Video

Vineri, 30 august, unitățile de schimb valutar ale celor mai importante bănci din Chișinău cumpărau dolarul cu 17,64 - 17,68 lei  și îl vindeau cu 17,85 – 17,87 lei. Pentru euro, casele de schimb valutar au afișat un preț de 19,47 - 19,54 lei la cumpărare și de 19,72 – 19,76 lei la vânzare.

La sfârșitul săptămânii trecute, la băncile din Chișinău, prețul euro și dolarului la vânzare a depășit pragurile psihologice de 20 și, respectiv, 18 lei.

De la începutul lunii august, moneda națională s-a apreciat, după care s-a depreciat în cicluri de aproximativ două săptămâni.

Prevalarea ofertei de valută asupra cererii are ca efect aprecierea leului, în timp ce oferta sub cerere determină scumpirea valutelor și, respectiv, deprecierea monedei naționale.

Fluxul de știri
0