Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studenții din Moldova vor putea participa la programe de stagii în Italia

© Sputnik / Miroslav RotariLuigi Savoia
Luigi Savoia - Sputnik Moldova
Abonare
Studenții Centrului Cultural Italian din cadrul Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creangă" din capitală vor putea participa la programe de stagii în Italia. Despre aceasta a anunțat reprezentantul Centrului Cultural Italian din Republica Moldova, Luigi Savoia.
Studenții din Moldova vor putea participa la programe de stagii în Italia

Luigi Savoia, inițiatorul mai multor proiecte moldo-italiene, originar din orașul Crotone, regiunea Calabria (Italia), a decis să se stabilească în Republica Moldova în anul 2011. În cadrul Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creangă" activează Centrul Cultural Italian.

Centrul îşi propune difuzarea culturii italiene în Republica Moldova şi cooperarea culturală între Italia şi țara noastră. Printre activităţile de bază Centrul mai are drept scop realizarea schimbului de experienţe şi dialogului între realităţile culturale italiene şi moldave.

Luigi Savoia - Sputnik Moldova
Inedit: Un italian a realziat un proiect destinat moldovenilor stabiliți în Italia

Astfel, Luigi Savoia spune că, în viitorul apropiat, își propune să implementeze un nou proiect, care prevede schimbul de experiență dintre studenții moldoveni și cei din Italia. Mobilitatea academică le oferă multiple beneficii şi avantaje: călătorie, studii de calitate și experiență interculturală.

"Vom selecta aproximativ cinci studenți care vor pleca pentru o perioadă la studii în Italia. Purtăm discuții cu reprezentanții universităților din Roma și Nordul Italiei", a menționat Luigi Savoia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0