Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, în top cele mai surprinzătoare țări din Europa: Iată de ce

© Sputnik / OsmatescoSvetlana Lazăr
Svetlana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
Zece țări din Europa au fost incluse în Ghidul de călătorie Lonely Planet. Conform topului, printre țările care merită a fi vizitate se regăsește și Republica Moldova. Iată prin ce s-a făcut remarcată țara noastră.
Moldova, inclusă într-un top al celor mai surprinzătoare țări din Europa

Moldova, care se situează pe poziția a 8-a în acest top, este descrisă ca "o țară cu beciuri secrete de vinuri și mănăstiri săpate în stâncă, este frontiera finală a Europei: puțin vizitată, pierdută în timp și mereu surprinzătoare. În capitala Moldovei, Chișinău, bulevardele înverzite se îmbină cu orizontul de beton. Surprinzătoarele cafenele și baruri în stil parizian, vinul local care continuă să crească în aprecieri", precizează sursa.

"Savurați cele mai bune picături în beciurile gotice atractive ale orașului Mileștii Mici, care găzduiesc cea mai mare colecție de vinuri din lume. Explorați Orheiul Vechi, loc sacru, înconjurat de stânci de calcar sau mănăstirile de pe malul râului, cum ar fi Saharna și Țipova. La est de râul Nistru se află regiunea Transnistreană, republică autonomă nerecunoscută, o regiune ancorată în trecutul sovietic. Chiar și călătorii cu experiență în Europa vor fi uimiți și dezorientați de Moldova", mai menționează sursa.

Natalia Mateevici - Sputnik Moldova
Top trei locuri turistice din Moldova pe care trebuie să le vizitezi

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Moldova, Svetlana Lazăr, a explicat prin ce s-a făcut remarcată țara noastră.

Potrivit ei, cei care vin să viziteze țara noastră apreciază foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor. Printre produsele cele mai apreciate sunt vinul și bucatele tradiționale moldovenești.

Turiștii sunt interesați de turismul cultural și turismul religios. Ei rămân impresionați de frumusețea bisericilor și mânăstirilor din Republica Moldova. Totodată, aceștia preferă destinațiile turistice vitivinicole, care în ultima perioadă oferă tot mai multe servicii turistice.

Mai mult, pe parcursul ultimilor ani, în Moldova s-a demonstrat că există un potențial turistic destul de bun. Tot mai mulți turiști care optează pentru călătorii în țara noastră aleg să se cazeze în vile turistice și sate de vacanță.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0