Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Top trei locuri turistice din Moldova pe care trebuie să le vizitezi

© Sputnik / OsmatescoNatalia Mateevici
Natalia Mateevici - Sputnik Moldova
Abonare
Nu căutați paradisul în cele mai exotice, liniștite sau spectaculoase locuri de pe pământ, el poate fi foarte aproape de voi – în Moldova. Iată cele mai solicitate trei destinații turistice de la noi recomandate de unul dintre cei mai buni ghizi din țară - Natalia Mateevici.
Top trei locuri turistice din Moldova pe care trebuie să le vizitezi

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", unul dintre cei mai buni ghizi și muzeografi din țară Natalia Mateevici a dezvăluit care sunt în opinia ei top 3 locuri turistice din Moldova care trebuie descoperite.

Complexul muzeal "Orheiul Vechi"

Complexul muzeal Orheiul Vechi reprezintă una dintre cele mai vestite zone cu vestigii ale mai multor culturi și civilizații în perimetrul dintre Nistru şi Prut. Această destinație este perfectă pentru cei care își doresc să cunoască, dar și să vadă istorie, arheologie, etnografia și arhitectura rurală care a rămas doar acolo, să guste din bucatele tradiționale, să viziteze cea mai frumoasă mănăstire rupestră și imagini spectaculoase ale naturii.

Cetatea Soroca

Este situată în orașul Soroca, la circa 160 km spre nord de Chişinău. În 1499, din porunca lui Ştefan cel Mare, este înălţată o cetate pătrată din lemn. Între anii 1543-1546, în timpul domniei lui Petru Rareş, cetatea este rezidită din temelie de piatră, aşa cum o vedem şi astăzi. Fortăreaţa este unicul monument medieval din Moldova care s-a păstrat aşa cum l-au conceput meşterii, iar în bastionul de la intrare există o biserică mică militară. În anul 2013 a început restaurarea Cetății Soroca, care și-a deschis porțile după doi ani de restaurare.

Rezervația naturală "Pădurea Domnească"

Rezervația științifică „Pădurea domnească” a fost fondată prin hotărârea Guvernul Republicii Moldova în anul 1993. Scopul fondării sale a fost de a păstra pădurile cu lunci inundabile, speciile rare și pe cale de dispariție de animale și plante. Ea este situată pe o suprafață de 6032 ha, dintre care 4976,8 ha din suprafață o alcătuiesc pădurile, ce se întind de-a lungul râului Prut pe aproximativ 40 km: în raionul Glodeni de la satul Cobani pînă la satul Moara Domnească și în raionul Fălești de la satul Chetriş pînă la Pruteni.

"Eu am fost impresionată de ceea ce am văzut în Pădurea Domnească: nu doar zimbri , dar și cea mai veche pădure din luncă din Europa și copaci de 500-700 de ani. Este nevoie de trei-patru ore până ajungi acolo, însă se merită de vizitat această destinație", a subliniat Natalia Mateevici.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0