Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanț sumbru: Câți copii și-au pierdut viața în accidente rutiere - Detalii

© REUTERS / Valentyn OgirenkoAccident
Accident - Sputnik Moldova
Abonare
Iată câți copii au murit în urma accidentelor rutiere produse în ultimele șase luni ale acestui an.

CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. În primele șapte luni ale acestui an 261 de copii au fost implicați în accidente rutiere - 11 au decedat, iar 228 au fost răniți. Amintim că odată cu începerea anului de studii, aceștia devin mai vulnerabili în trafic.

Lilia Maximenco - Sputnik Moldova
Medicii bat alarma: Tot mai mulți copii cad în capcana acestei obsesii

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă oamenii să aibă grijă de viața copiilor, întrucât ei încă nu-și pot purta singuri de grijă. Este important ca maturii să vorbească cu copii despre siguranța lor în timpul călătoriilor cu mașina și respectarea regulilor de circulație.  

Părinții sunt îndemnați să traverseze străzile la trecerile de pietoni și la culoarea verde a semaforului. astfel fiind un exemplu demn de urmat pentru copii.

”De luni pe străzi vom vedea mai mulți copii, unii grăbiți spre școală, alții spre grădiniță. Fluxul de mașini va crește, trecerile pietonale vor deveni aglomerate, iar participanții la trafic vor trebui să dea dovadă de multă răbdare și atenție”, este precizat într-un comunicat de presă al INP.

În acest context, polițiștii de patrulare amintesc conducătorilor auto că vacanța s-a încheiat și pe traseu vor apărea mulți participanți noi la trafic.

Fluxul de știri
0