Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este gata de negocieri cu Ucraina și UE pentru tranzitul gazelor după 2019

© Sputnik / Evgenya Novozhenina / Accesați arhiva multimediaМинистр энергетики РФ Александр Новак
Министр энергетики РФ Александр Новак - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este gata de negocieri trilaterale cu Ucraina și UE în problema tranzitului gazelor rusești prin teritoriul ucrainean după 2019.

BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik. Rusia est gata să participe la negocierile trilaterale cu Ucraina și Comisia Europeană în problema gazelor în prima jumătate a lunii septembrie, data exactă urmând să fie stabilită în viitorul apropiat, a declarat jurnaliștilor ministrul Energeticii al Rusii, Alexandr Novak.

Kremlin - Sputnik Moldova
Rusia
Federația Rusă ar putea deveni „țară de tranzit” pentru comerțul de mărfuri Europa-Asia

„Nu am avut, deocamdată, niciun contact (cu noul ministru al Ucrainei n.r.). În ceea ce privește data, avem o invitație din partea vicepreședintelui Comisiei Europen, domnul Šefčovič. Ar putea fi vorba de 16 sau o altă dată. Vom discuta. Cred că vom coordona acest lucru în viitorul apropiat”, a spus Novak.

“Suntem gata să ne întâlnim în prima jumătate a lui septmbrie. Pur și simplu, avem deja un grafic: Congresul Mondial Energetic din Abu Dhabi și alte evenimente. Trebuie să alegem o perioadă car ar conveni tuturor”, a adăugat ministrul rus.

Anterior, RIA Novosti a anunțat, cu referință la surse din Comisia Europeană, că Rusiei și Ucrainei li s-a propus mutarea datei, de pe 16 pe 22 septembrie, a întrevederii trilaterale în problema continuării tranzitului gazului rusesc în UE prin Ucraina după 2019.

Fluxul de știri
0