Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Anularea unor privilegii pentru foștii președinți: Decizia Guvernului - Video

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Foștii președinți, fără privilegiile de altă dată - inițiativa a fost aprobată de Guvern. Iată ce prevede proiectul.

CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Guvernului a elaborat un proiect de lege privind modificarea și abrogarea unor privilegii de care dispuneau foștii președinți ai țării.

Лампочка - Sputnik Moldova
Politică
Scumpirea curentului lovește în consumatori: Ce pregătește Guvernul

Potrivit secretarului general al Guvernului, Andrei Spînu, proiectul are drept scop eficientizarea gestionării resurselor bugetare. Astfel, în cazul în care va fi aprobat de Parlament, anual ar putea fi economisiți aproximativ 500 de mii de lei.

Spânu a declarat că aceste privilegii au fost instituite în anul 2016 de fostul Guvern, condus de Partidului Democrat din Moldova și că ar trebui anulate, având în vedere situația financiară în care se află Moldova.

”Aceste prevederi pe care noi solicităm să fie modificate au fost votate de Partidul Democrat în 2016 și noi credem că ele trebuie să fie abrogate. Reieșind din situația financiar-bugetară a Republicii Moldova și reieșind din situația cetățenilor acestei țări credem că orice proiect care duce la salvarea banilor, care pot fi reorientați spre cetățenii Republicii Moldova este stringent. Vorbim de peste jumătate de milion de lei”, a declarat Spînu.

Noul proiectul de lege prevede următoarele modificări:

  1. excluderea prevederilor ce ţin de asigurarea cu birou şi asistent personal a persoanei care a ocupat funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova;
  2. foștii șefi de stat nu vor mai beneficia de mijloc de transport permanent, ci doar la comandă.
Fluxul de știri
0