Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scumpirea curentului lovește în consumatori: Ce pregătește Guvernul

© Pixabay / PexelsЛампочка
Лампочка - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul va examina oportunitatea unor ajutoare financiare pentru oamenii cu venituri reduse, ca urmare a recentei scumpiri a energiei electrice, a anunțat ministrul Economiei.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Guvernul analizează posibilitatea acordării unui sprijin financiar pentru perioada rece a anului cetățenilor cu venituri mici, ca urmare a recentei scumpiri a energiei electrice, a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, într-o conferință de presă din 20 august.

„Deși practic ne-am întors la nivelul anului 2017” prin ultima scumpire a curentului electric, orice creștere a prețului, oricât de mică, este foarte dureroasă” pentru oamenii cu venituri mici, a adăugat ministrul.

 линий электропередачи - Sputnik Moldova
De ce schimbarea proprietarului ”Gas Natural Fenosa” este ”un pas spre mai rău”

Vadim Brînzan a declarat că energia electrică trebuia scumpită „de multă vreme”, dar că Partidul Democrat (PDM), care s-a aflat la guvernare, ar fi exercitat presiuni asupra Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să nu majoreze tariful în prag de campanie electorală.

„De fiecare dată când politica se implică în economie, cetățeanul are de plătit dublu”, a spus ministrul Brînzan.

În opinia sa, PDM a transformat ANRE într-un mecanism politic. „Solicităm ANRE să elaboreze un mecanism transparent și pe înțelesul oamenilor de formare a prețurilor”, a adăugat ministrul Economiei și Infrastructurii.

ANRE a decis în ședința din 16 august majorarea cu aproape 6% a prețului la energia electrică furnizată consumatorilor casnici de „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” și cu 16,7% a celei furnizate de FEE Nord.  

Pentru consumatorii „Gaz Natural Fenosa”, noul tarif este de 1,89 lei pentru un kilowatt/oră, cu 10 bani mai mare decât cel anterior. Consumatorii casnici din regiunea de nord vor plăti 2,23 lei pentru un kilowatt/oră.

Fluxul de știri
0