Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sursa mirosului neplăcut din Capitală nu este doar Stația de Epurare

© Sputnik / Miroslav Rotariапэ-канал
апэ-канал - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Capitalei au mai trecut printr-o experiență neplăcută noaptea trecută. Somnul le-a fost întrerupt din cauza mirosului îngrozitor din Chișinău.

Ape înămolite - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor ce se întâmplă cu apa râului Nistru, pe care o consumă chișinăuienii
CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Locuitorii Capitalei se plâng de câteva zile de un miros insuportabil care a cuprins orașul. Aceștia sunt indignați că sunt nevoiți să se trezească în toiul nopții din cauza mirosului îngrozitor. Încă de dimineața rețeaua de socializare Facebook a fost invadată de postări ale oamenilor nemulțumiți că cel puțin odată la două săptămâni sunt nevoiți să suporte mirosul neplăcut. Unii cred că sursa „izului înțepător” este Stația de Epurare a Apelor Reziduale din Capitală, alții spun însă că mirosul vine de la o fabrică de băuturi alcoolice amplasată în sectorul Botanica.

Între timp „SA Apă Canal ” a venit cu o explicație. Sursa mirosului neplăcut din Capitală nu este doar Stația de Epurare.

Veronica Herța - Sputnik Moldova
Strigător la cer! Ce a depistat Veronica Herța la Stația de Epurare din Capitală.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției „procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi”.

Apă-Canal precizează că Stația de Epurare lucrează la parametrii normali, iar alte deversări și transportări de nămol nu există. Instituția cheamă reprezentanții organelor de stat, competente șă efectueze „măsuri a emisiilor poluanților în aerul atmosferic pe teritoriul Stației de Epurare, inclusiv și în zonele unde persistă miros neplăcut din municipiul Chișinău”, este menționat în comunicat.

Fluxul de știri
0