Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul psihologului: Cum să ne pregătim copilul de școală – greșeala pe care o fac părinții

© Sputnik / OsmatescoZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
La vârsta de 7 ani copiii trec printr-o o perioadă de criză. Aici părinții trebuie să manifeste o atenție maximă pentru ca odrasla lor să se poată adopta la noul ritm de viață cât mai rapid și ușor, spun psihologii.
Sfatul psihologului: Cum să ne pregătim copilul de școală – greșeala pe care o fac părinții

Pregătirea copilului pentru prima zi de școală este o muncă complexă: în afară de achiziționarea rechizitelor școlare și articolelor vestimentare, este nevoie și de o pregătire psihologică a acestuia.

Cei care pășesc pentru prima dată pragul școlii au emoții deosebite. Acesta este un eveniment important în egală măsură atât pentru copii, cât și pentru părinții acestora. Dincolo de emoțiile pe care le are fiecare adult acesta trebuie să se implice în prealabil în pregătirea psihologică a copilului său.

"La vârsta de 7 ani copilul deja trebuie să aibă o poziție față de ceea ce înseamnă școală ca instituție. Lucrul acesta este în grija părinților. Orice copil are nevoie de susținere, în special, în primii ani. Urmează o perioadă de adaptare în care copilul este obișnuit treptat să se implice în diverse activități de învățare", a explicat psihologul Zinaida Gribincea.

Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Psiholog: Nu mai dați vina pe pedagogi, educați copiii până a merge la școală

Mai mult, psihologul spune că unii părinți comit o greșeală foarte mare în educația copiilor. Potrivit ei, părinții din zilele de astăzi încearcă să-l îndestuleze pe copii cu lucruri materiale, fără a acorda atenție moralității și laturii emoționale.

"Mulți cred că dacă își asigură copilul cu rechizite aici li s-a terminat datoria de părinte. Pe lângă bunurile materiale pe care trebuie să le ofere copilului, aceștia trebuie să investească în latura emoțională. Să le ofere dragoste, căldură și suport. La rândul lor, și copiii le vor fi recunoscători și își vor stima părinții", a punctat psihologul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0